Nybilar från Citroën

Citroën Personbilar

André Citroën uppfann pilkuggen, en vinkelskuren kuggtyp som var säkrare, självcentrerande och tystgående. Pilkuggen blev logotypen till bilmärket han startade 1919 som bar hans efternamn – CITROËN.

Inom ett år efter den första bilen såldes hade de sålt fler än 10 000 exemplar av sin första bil, Type A. 1926 var närmare en tredjedel av alla bilar i det franska vägnätet tillverkade av Citroën. Tre år senare hade produktionen ökat till 100 000 bilar per år.

1931 återvände Andre Citroën från en resa i USA med flera nya idéer, bland dem en vibrationsfri motorupphängning. Innovationen innebar att monteringskomponenter av gummi placerades mellan motor och chassi, i syfte att minska motorvibrationerna. Detta ledde till att Citroën återigen låg i framkant i Europa.

1935 gick André Citroën ur tiden efter en allvarlig sjukdom. Istället tog Pierre Boulanger över som VD. Han inledde då ett projekt för att ta fram en prisvärd bil med liten motor, vilket blev den mycket populära Citroën 2CV. Under andra världskriget sjönk produktionen från 100 000 till 9 000 bilar per år.

1951 blev Citroën, som återhämtat sig efter kriget, den franska regeringens officiella billeverantör med modellen 15CV. Sedan dess och fram till idag har Citroën varit en av världens ledande biltillverkare med ett stort antal banbrytande modeller.


Vi på Lindholm Bil hjälper dig gärna i valet av din nya Citroën. Kontakta oss för mer information!C1

Optimistisk design, trevlig personlighet och dynamisk stil! Citroën C1 är en temperamentsfull bil som drar blickarna till sig.

Läs mer

Nya C3

Nya Citroën C3 fångar tidsandan med sin trendiga och optimistiska design, upplivad av färgstarka inslag och grafiska detaljer som Airbumps®.

Läs mer

Nya C3 Aircross

En suv som utstrålar kraft, originalitet och fräschör. Den upphöjda motorhuven med Citroën-vinklar i krom och LED-ljussignatur ger ett intryck av styrka och trygghet.

Läs merC4

Citroën C4 har en unik karossform, med välbalanserade proportioner och en mängd små detaljer som sticker ut: den skulpterade fronten, den svarta bakspoilern och de strömlinjeformade strålkastarna.

Läs mer

C4 Cactus

Förenar stil och enkel användning i det dagliga livet. Läckra grafiska detaljer som samtidigt är funktionella. Citroën C4 Cactus är en ny typ av crossover med sin nya hoppfulla design.

Läs mer

Nya C4 Picasso

C4 Picasso är en uppdaterad och innovativ familjebil som inleder en ny etapp med denna modell. Intelligenta körhjälpsfunktioner, en härlig körupplevelse, komfort för alla (programmet CITROËN ADVANCED COMFORT®) och bränslesnål körning.

Läs merNya Grand C4 Picasso

Nya Grand C4 Picasso är en familjebil med sju platser som är helt anpassad efter dagens behov. Smarta körhjälpsfunktioner, körglädje, bekväm för alla passagerare (programmet CITROËN ADVANCED COMFORT®) och mycket bränsleeffektiv.

Läs mer

Berlingo Multispace

Nya Citroën Berlingo Multispace har en välkomnande och bekväm kupé som skapar en atmosfär av gemenskap för alla passagerare. Smart och funktionell inredning är ledorden för Berlingo Multispace.

Läs mer

SpaceTourer

Citroën SpaceTourer öppnar upp ett hav av möjligheter! SpaceTourer ligger i framkant vad gäller teknik och garanterar marknadens bästa motorer med klassledande bränsleekonomi tillsammans med komfort, praktiska finesser och körhjälpmedel.

Läs merNya Berlingo

Nya Berlingo är lika funktionell och anpassningsbar som sina föregångare och svarar mot alla krav du kan ha i jobbet. Dessutom kan du välja mellan flera olika profiler, motoralternativ och utrustningspaket.

Läs mer

Nya Jumpy Transport

Den nya generationen Jumpy har optimerats för att bli ännu mer praktisk, bekväm och säker. Den har de senaste tekniska körhjälps-funktionerna och de nyaste motorerna, vilket gör den till en perfekt ”arbetskamrat” för yrkesfolk i farten.

Läs mer

Nya Jumper

Nya Citroën Jumper har nu för­finats ytterligare med standardutrustning där både Hill Assist (starthjälp i backe), färddator samt Webasto motor- och kupévärmare ingår. Självklart har den även ABS och ASR.

Läs mer

Veckans fynd

Senaste reklamfilmen